wifi

Uživatelský avatar
Bacoch
Příspěvky: 107
Registrován: pon 03. lis 2014 14:23:14

wifi

Příspěvekod Bacoch » pát 21. srp 2015 17:44:20

cau chtel bych deckam poridit wifi aby meli pristup na hry na tabletu apd,ale nevim vlastne jak to funguje.To koupim jako krabicku (router) a budu mit vlastni adresu s wifi signalem nebo jen chytam cizi?taky do toho nechci vrazet prachy koukal sem ze routery stoji i kolem 500 kc.jen nevim jak se od sebe lisi ten za 500 a ten treba za 2500 myslim ohledne funkcnosti.za vysvetleni dekuji.analfabet Bacoch
Obrázek

Uživatelský avatar
Comando
Příspěvky: 195
Registrován: stř 24. zář 2014 23:32:49
Bydliště: Trenčín

Re: wifi

Příspěvekod Comando » sob 22. srp 2015 7:38:09

Predpokladám, že ide o byt, či rodinný dom, a že už doma máš net (buď DSL alebo optiku) ťahanú cez kábel do PC. Ak je tomu tak, nepotrebuješ router, ale stačil by ti AP (Access Point - Prístupový bod). tz,, že do routra zapneš ďalšie zariadenie a to ti vytvára wifi signál. Väčšina sa konfiguruje sama, takže po spustení by ťa mal sprievodca bez problémov navinovať. Wifi majú určité štandardy v rýchlostiach (a/b/g/n). Dnes myslím už a ani nenájdeš. Pre tvoje potreby by som hľadal g/n čo sú dnes majú už snáď všetky. tu sú dva, ktoré by úplne stačili:
https://www.alza.cz/tenda-n30-d522156.htm - tento vieš vymeniť za pôvodný router, keďže neviem aký máš, možno aj na tom čo máš doma sa dá nastaviť WIFI.
https://www.alza.cz/tenda-a3-d291601.htm - toto je čisto Prístupový bod.
Dúfam, že som to napísal zrozumiteľne.

EDIT: Nejaké informácie pre teba:
http://www.eprin.cz/zakladni-prehled.html
http://www.qcomp.sk/art.php?doc_id=101
The Hunter becomes the prey when he loses vigilance.
Obrázek

Uživatelský avatar
Bacoch
Příspěvky: 107
Registrován: pon 03. lis 2014 14:23:14

Re: wifi

Příspěvekod Bacoch » sob 22. srp 2015 11:21:01

dekuji,je to pekne napsane a i ja technicky nepolibeny to celkem chapu.Ja doma zadny router nemam,net mam tazeny kabelem,ktery vede u nas v panelaku do jakesi rozvodne bedny.Takze ja mam koupit ten druhy co si tam daval?ten pristupovy bod? diky za odpoved
Obrázek

Uživatelský avatar
Dracik
Příspěvky: 281
Registrován: stř 01. říj 2014 9:38:58

Re: wifi

Příspěvekod Dracik » sob 22. srp 2015 12:34:16

Takze takto Bacochu aj s fotkami :)

pisal si ze do bytu(domu) mas kabel a od neho akusi rozvodnu skrinu. Predpokladam ze niekde v dome mas internetovu zasuvku z ktorej mas kabel do kompa. Tipujem to na obyvacku ale to je egal. Ja to mam takto :

Obrázek

to je kabel z rozvodnej skrine co mame bytovke ku mne domov. ako vidis mam tam dve dierky to znamena ze mozem napojit dva kompy na kabel a dovi dopo. Avsak zlty kabel napaja (dodava internet spojenie) moj router ktory mi robi wifinu. To znamena ze router bude ako keby zdielat dalej ten internet ktory som do neho dal :)

vid tento obrazok :

Obrázek

kedze sa mi nechcelo kupovat wifi prijimac do svojej hernej bedne a mam to rad normalne kablom tak ten kabel co drzim mam pretiahnuty do spalne uz z routera (ako keby rozbocovaca) az do spalne kde mam hernu masinu :

Obrázek

nakoniec to vyzera asi takto : v obyvacke mozem na priamo alebo cez router napojit este jeden komp (pouzivam na notebook ak potrebujem rychlo nieco postahovat nie cez wifi, po celom byte mam wifi, a kabel do spalne :

Obrázek

Obrázek

takze suma summarum :

1. kupis router nejaky, podla toho ake mas hrube steny ale to nebyva problem ani pri low endoch, asi budes potrebovat jeden prepojovaci kabel od tvojej pripojky do nej . Kabel ktory pouzivas do kompu doteraz potom iba strcis do routera :)

2. acces point = router, len tento pojem sa skor pouziva v hoteloch a velkych firmach kde maju na chodbach routre ktore pokryju aj tri poschodia :)

3. s routerom ti daju manual ako co zapojit a podobne ale nakonfigurovat to trva asi tak 5 minut a ver mi ze to zvladnes :)
I am the best fuck the Rest. 

Obrázek 

Uživatelský avatar
Comando
Příspěvky: 195
Registrován: stř 24. zář 2014 23:32:49
Bydliště: Trenčín

Re: wifi

Příspěvekod Comando » sob 22. srp 2015 17:23:00

Ako pise dracik. Kúp router a kabel podla potreby. tenda ma velmi user friendly instalaciu.
The Hunter becomes the prey when he loses vigilance.
Obrázek

Uživatelský avatar
Bacoch
Příspěvky: 107
Registrován: pon 03. lis 2014 14:23:14

Re: wifi

Příspěvekod Bacoch » sob 22. srp 2015 20:29:13

Uff moc info na me,ale nejak to poberu.na fotky kouknu doma.telefon nwm proc nezobrazuje.Jen pro upresneni me vede do bytu jen jeden kabel.ja doma zadnou skrinku/zasuvku od internetu nemam.ta je na chodbe v panelaku zamcena providerem.
I tak teda koupim router,do nej zapojim kabel,ktery mi ted vede net do pc a router tak propojim s pc dalsim kabelem.chapu to dobre?
Omlouvam se,ale na tohle sem proste debil.
Fotodokumentaci shlidnu zitra doma a oboum vam dekuji
Obrázek

Uživatelský avatar
Dracik
Příspěvky: 281
Registrován: stř 01. říj 2014 9:38:58

Re: wifi

Příspěvekod Dracik » sob 22. srp 2015 22:10:23

presne tak nejak :)
I am the best fuck the Rest. 

Obrázek 

Uživatelský avatar
Marakanisse
Příspěvky: 229
Registrován: stř 10. pro 2014 13:29:47

Re: wifi

Příspěvekod Marakanisse » ned 23. srp 2015 8:15:10

Dracik píše:2. acces point = router, len tento pojem sa skor pouziva v hoteloch a velkych firmach kde maju na chodbach routre ktore pokryju aj tri poschodia :)


Mno, nebudu hnidopich. :D
Není důležité zúčastnit se, ale vyhrát!

Uživatelský avatar
Dracik
Příspěvky: 281
Registrován: stř 01. říj 2014 9:38:58

Re: wifi

Příspěvekod Dracik » ned 23. srp 2015 12:57:58

drz picu a radsej mu porad :D:D nebudem ho tu zatazovat technickymi specifikaciami :) :lol: :lol:
I am the best fuck the Rest. 

Obrázek 

Uživatelský avatar
Marakanisse
Příspěvky: 229
Registrován: stř 10. pro 2014 13:29:47

Re: wifi

Příspěvekod Marakanisse » ned 23. srp 2015 15:00:10

Dracik píše:drz picu a radsej mu porad :D:D nebudem ho tu zatazovat technickymi specifikaciami :) :lol: :lol:



:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D


+1
Není důležité zúčastnit se, ale vyhrát!


Zpět na „Offtopic“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host